Posted by: Lauma | 2010-03-15

Rīsi ar papriku

Nesen atklāju, ka veikalos ir pieejami rīsi ar piejauktiem kaltētiem dārzeņu gabaliņiem. Lielāko daļu dārzeņu tur sastāda burkāni, bet ir arī kaut kādi zaļumi. Tiem par godu arī šis ēdiens – saldi-sāļš ātrais kišmišs. Ātri, lēti un veģetāri. Vai garšīgi – spriediet paši🙂

Ēdiena tips: vakariņām vai piedevas;
Sarežģītība: ļoti viegli;
Roku ķēpāšana: minimāla.

1-2 personām
gatavošana 25 – 30 minūtes

  • 1 paciņa rīsu (es ņēmu ar kaltētiem dārzeņiem);
  • 1 paprika (saldais pipars);
  • 1,5 – 2 ēdk. sojas mērces;
  • 1 tējk. Voičesteras mērces;
  • 1 kaudzēta ēdk. medus (aptuveni vienāda ar 2 strīķētām ēdk.);
  • piciņa sviesta vai karote eļļas cepšanai.

Uzvāra rīsus norādīto laiku (manējie bija 18 minūtes). Sagriež papriku strēmelītēs.

Uz karstas taukainas pannas samet rīsus, papriku, sojas mērci un Voičesteras mērci. Maisot cep 2-3 minūtes. Pieliek medu un maisot cep vēl 1-2 minūtes.

Piezīmes

Rīsus labāk nepārvārīt, citādi sanāk pļurza. No sojas mērces daudzuma atkarīgs ēdiena sāļums.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: