Posted by: Lauma | 2010-05-20

Makaroni ar jūras veltēm

Ātri, vienkārši – pusdienām vai vakariņām. Proporcijas ir ļoti variējams lielums tāpēc, ka jūras velšu un makaronu daudzuma proporcija ir gaumes un naudas maka jautājums. Savukārt krējums pēc tam jāpieliek tik daudz, lai viss – makaroni, veltes – viņā apmuļļātos.

Ēdiena tips: pasta;
Sarežģītība: ļoti vienkārši;
Roku ķēpāšana: nav;
Pirmavots: nav definēts – recepte tapa draudzenes ieteikumu rezultātā, kad žēlojos par izdomas trūkumu.

2 personām

  • ~300g jūras velšu maisījums;
  • 2-3 lielas saujas makaroni (es ņēmu spirālītes);
  • 200ml saldā krējums;
  • 1-2 šķēles vienkāršs siers;
  • šķipsna karija pulveris;
  • sāls;
  • pipari.

Uzvāra atbilstoši uz paciņas dotajai pamācībai makaronus. Uz pannas uz  mazas uguns atkausē jūras veltes (es vienmeer aizmirstu izņemt no saldētavas ātrāk). Makaroniem nolej ūdeni un uzgāž tos uz pannas pie jūras veltēm. Pielej krējumu, pieliek kariju, sāli, piparus un sarīvētu (vai sloksnītēs sagrieztu) sieru. Visu uzkarsē, un ja, nepieciešams, nedaudz pavāra, lai novārās liekais šķidrums un mērce nav pārāk gara.

Es izmantoju Holandes sieru, sāli liku daudz, un kariju tikai drusciņ, tā ka krējums gandrīz nemaz neiekrāsojās (visi karija pulveri, ko esmu sastapusi, lielos daudzumos pievienoti nokrāso ēdienu spilgti dzeltenā krāsā). Sieru es liku tāpēc, lai mērce nedaudz sabiezētu. Jūras velšu vietā var likt jūras veltes uz pusēm ar garnelēm. Iesaku gatavošanas procesā pagaršot😉


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: