Posted by: Lauma | 2010-05-31

Makaroni ar žāvētu gaļu un olu

Vēl viena fiksā recepte, ko man iemācija draudzene. Šoreiz ļoti klasiski, nekādas saldas gaļas vai citu dīvainību.

Recepte manās acīs izpelnijusies atzinību par to, ka gan žāvētā gaļa (ja tā nav pārāk piedzīta ar ūdeni žāvēšanas procesā), gan olas ledusskapī ilgi glabājās un tāpēc man gandrīz vienmēr ir pieejamas visas sastāvdaļas.

Ēdiena tips: pasta;
Sarežģītība: ļoti vienkārši;
Roku ķēpāšana: nav.

1 izsalkušai personai

  • makaroni – es parasti ņemu milzīgu sauju spirālīšu;
  • 1-2 olas;
  • 3-5 šķēles žāvētas gaļas (man šim vislabāk patīk cauraudzis, bet var izmantot arī desu, it īpaši cietžāvēto, vai pat cīsiņus);
  • 2-3 ēdk. piena (var aizvietot ar ūdeni);
  • sāls (ja gaļa/desa ir ļoti sāļa tad var nevajadzēt);
  • pipari.

Uzvāra makaronus atbilstoši pamācībai, nokāš.

Gaļu sagriež stienīšos, olu sakuļ ar pienu (kā omleti, putot ar mikseri nevajag).

Gaļu uz pannas 3-5 min apcep, tad pannā pie gaļas ieber makaronus, uzlej olu, uzkaisa sāli. Maisot cep dažās minūtes – kamēr ola sarecējusi. Beigās uzkaisa piparus.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: