Posted by: Lauma | 2010-08-04

Eksperimentālie bezē cepumi

Pēc saldējuma taisīšanas (aprakstīšu, kad būs nogaršots recepte ir šeit) palika pāri 12 olu baltumi. Nedaudz pagūglējot, nolēmu taisīt bezē.

Ēdiena tips: cepumi;
Sarežģītība: viegli;
Roku ķēpāšana: neliela.

  • 2 olu baltumi;
  • 250ml cukura;
  • jauku pārmaiņu rada mandeļu, riekstu vai šokolādes skaidiņas.

Saputo olu blatumus stingrās baltās putās un tad pakāpeniski pievieno cukuru. Ja puto ar rokas mikseri, vajag ar karoti pa vidam pāris reizes apmaisīt, jo mikseris mēdz atstād trauka apakšā nesaputotu olas baltumu. Beigās piemaisa piedevas, ja tādas lieto.

Liek piciņās ar cepampapīru izklatā pannā un cep. Es cepu 155 grādos, jo tas ir zemākais karsēšanas režīms, ko spēj mana cepeškrāsns, durvīs ieliekot sērkociņu kastīti, jo cepeškrāsnī nav ventilatora (un ar aizvērtām durvīm apdega cepumu apakšas). Cepot tējkaroti lielus cepumiņus (man nebija nekādu papildu pielāgojumu, tēc cepumus veidoju vienkārši ar tējkaroti uzliekot pļecku) stundu, tie ir pilnīgi sausi, cepot 45 minūtes vidus ir mazliet līdzīgs košļājamajai gumijai.

Ja tas ir iespējams, iesaku cept zemākā tempratūrā (citi avoti iesaka 125-130 grādus).


Responses

  1. Vispār citi cilvēki liek daudz vairāk cukura, lai cepumi sanāktu stingrāki – tad dara tā, ka pa nelielam daudzumam cukuru pievieno tik ilgi, kamēr masa kļūst tik bieza, ka grūti karoti izkustināt (puskilograms cukura uz vienu olas baltumu vai pat vēl vairāk), bet tad labāk lietot pūdercukuru.

    Tomēr šāda receptes interpretācija galīgi neatbilda manām vajadzībām, jo tad no 12 baltumiem sanāktu tik daudz bezē, ka varētu ēst vairākus gadus – pat gatavojot receptē aprakstītajā veidā man viņu ir krietni par daudz.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: