Posted by: Lauma | 2010-10-23

Absolūta auzu ķirbju cepumi

Izmēģjināju Absolūtsēd auzu pārslu cepumus ar ķirbjiem, ieviešot gan dažas modifikācijas. Iznāca ļoti labi.

Ēdiena tips: cepumi;
Sarežģītība: viegli;
Roku ķēpāšana: liela – mīkla ļoti lipīga.
Oriģinālā recepte ir te.

Manas modifikācijas:

Nedaudz savādāki daudzumi – ~370 g auzu pārslu (man vairāk nebija), 300 ml ķirbja biezeņa, bet ola – ļoti maziņa.

Biezeni ieguvu ķirbi pasautējot un sablenderējot – tāpat kā gatavojot ķirbju kūku (no 300-350g ķirbja sanāk apmēram 200g biezeņa).

Sākumā samīciju kopā pusi ķirbja biezeņa ar pārējām sastāvdaļām, tad pakāpeniski pievienoju atlikušo biezeni. Mīkla sanāca jau tā lipīga un palielinātā ķirbju daudzuma dēļ – vēl lipīgāka.

Cepu 20-25 minūtes 200g tempratūrā.


Responses

  1. Vispār tas nav tik vienkārši kā pirmajā brīdī likās. Šoreiz ķirbju biezeni vārot pielēju vairāk ūdens (vajadzēja pēc tam noliet, bet es to neizdariju😦 ) un cepumi sanāca mīkstāki un… 200 grādu tempratūrā kārtīgi apdega jau 10 minūšu laikā.

    Secinājums – cepot jāvaktē rūpīgi un pirms blenderēšanas no ķirbja jānolej šķidrums.

    Ļoti liela atšķirība ir, vai izmanto ātrvārāmās auzu pārslas vai parastās. Ātrvārāmās auzu pārslas uzzsūc no mīklas vairāk šķidruma un ātrāk sasķīst nekā parastās, tāpēc ja gribās cepumus ar izteikti labi ievērojamām auzu pārslām, tad jāliek parastās, ilgi vārāmās.

  2. Jā, tas ūdens patiesi ir neliels mīnuss, ja ķirbju biezeni iegūst vārot ķirbi. Tāpēc es vienkārši pārgriežu uz pusēm ķirbi vai 4 daļās un ielieku cepeškrāsnī uz kādu pusstundu – 40 minūtēm. Tad nekāds papildus šķidrums nav vajadzīgs. Izkasa no mizas, sablenderē un gatavs. 🙂 forši, ka recepte noderēja.🙂

  3. Beigās nostabilizējos uz šādu variāciju:
    300ml ķirbja biezeņa, kas iegūts ķirbi karsējot cepeškrāsnī, 400g auzu pārslu, pārējais kā oriģinālajā receptē. 200 grādos 20 minūtes.

  4. […] Absolūta ķirbju cepumiem vienreiz jau rakstīju. Izrādās, ka aizstājot kviešu miltus ar rudzu, sanāk lieliska kombinācija — drusciņ tā […]


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: