Posted by: Lauma | 2010-11-14

Pūdercukurs

Atklāju alternatīvo veidu kā iegūt pūdercukuru.

Agrāk es zināju, ka pūdercukuru var iegūt, parasto cukuru samaļot padomju kafijas dzirnaviņās (“Straume”). Ja mamma neskatās, tad var malt arī mazās krāsainās ledenītes, tad sanāk pūdercukurs ar augļu garšu.

Šodien uzzināju, ka cukuru var saberzt akmens piestā, turklāt tas notiek daudz vieglāk nekā dažu garšaugu sasmalcināšana. Galvenais, bērt pa mazai drusciņai.

Kāpēc to vajag? Ja mana mamma nebūtu radošais padomju cilvēks, kas no visa māk pagatavot visu, es varbūt par to nebūtu aizdomājusies, bet tagad man ir skaidri zināms, ko darīt, ja pūdercukuru nopirkt ir aizmirsies. Vai ja kādai receptei vajag pūder-Demerara-cukuru vai ko tamlīdzīgu.

Turklāt veikalā nopērkamais pūdercukurs man bērnībā negaršoja tik labi, kā pašas samailtais, jo pirmajam liek klāt pretsalipes vielas, tāpēc otrais ir saldāks.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: