Posted by: Lauma | 2011-02-08

Siera kūka

Brīvdienās mēģināju cept siera kūku. Ļoti garšīga mīkla, bet cepot es atkal kaut ko neizdarīju pareizi: arī atstāta atdzist pa nakti, tā kūka tomēr nesastinga līdz normālai stingrības pakāpei un griežot iztecēja pa šķīvi. Kuŗš zina, cik ilgi jācep siera kūka?


Responses

  1. Atkarīgs no receptes un krāsns. No kā sastāvēja pildījums?

  2. Filadelfijas siers, krējums, cukurs, olas, drusku cietes. Oriģinālreceptē ir maranta (arrowroot), bet es nezinu, kur tadu dabūt, tāpēc liku tik pat daudz cietes. Varbūt tas bija nepareizi… Krāsns ir gāzes plīta bez jeb kāda ventilatora, tāpēc lielāko daļu kūku, kurās kaut kam ir jāiztvaiko vai jāpažūst un jāsarecē, es cepu 1,5 – 2 reizes ilgāk. Nevar, protams, izslēgt arī varbūtību, ka tempratūra nav gluži pareizā.

  3. Hm, jocīgi. Pēc sastāvdaļām šī ir līdzīga un pa 50 minūtēm izcepas http://uwagatavo.wordpress.com/2010/06/02/cepta-siera-kuka/

    Ja nemaldos, ir tās ceptās siera kūkas, kurām liek klāt parasto miltus, un tās, kur cieti. Man ir aizdomas, ka tām ar cieti cepšanās laikā apakšā liek trauku ar ūdeni, bet es arī varētu kļūdīties.

    Varbūt ciete bija vienkārši par maz?

  4. Ļoti iespējams – man nav ne jausmas, cik daudz ir pareizi, jo orģinālajā receptē nebija vis kartupeļu ciete, bet kaut kāda cita.🙂


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: