Posted by: Lauma | 2011-06-16

Aizmāršīgā buržuja makaroni

Ledusskapī atradās kaut kāds sens zilā siera gabals. Ar tā palīdzību tapa vienkārši pagatavojamas, taču visnotaļ “smalkas” vakariņas.

Ēdiena tips: pasta;
Sarežģītība: vienkārši;
Roku ķēpāšana: minimāla.

2-3 personām

  • makaroni;
  • 100g zilā siera*;
  • 50-100g saldā krējuma;
  • ~150g auksti kūpināta laša.

Makaronus vajadzīgajam personu skaitam uzvāra atbilstoši instrukcijai (es parasti lēšu, ka vienai personai pietiek ar ļoti lielu sauju spirālīšmakaronu).

Zilo sieru mazā katliņā samīca ar dakšiņu** (vai kā citādi cik ne cik sadala nelielos gabaliņos), pielej saldo krējumu, un uz mazas uguntiņas silda tik ilgi, kamēr siers izkusis (man liekas, ka sieri ar augstu tauku procentu šeit noder labāk, mazāka varbūtība, ka mērcē izveidosies biezpiena kunkuļi) un mērce uzvārijusies.

Liek makaronus porciju šķīvjos, pārlej ar mērci. Pievieno laša šķēlītes.

______________________

*) Ja siers ir ļoti ass (piemēram, tāpēc, ka pārāk ilgi stāvējis :P), tad krējumu jāliek vairāk, bet sieru – mazāk.

**) Ja dakšiņa ir neizturīga vai siers – pārāk ciets, dakšiņa mīcot var būtiski salocīties.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: