Posted by: Lauma | 2011-08-08

Jogurta – lāceņu zaptes saldējums

Šis saldējums ir pagatavots, pamatā ļaujoties kulinārā sargeņģaļa vadībai, tomēr iedvesmojoties no Magnusa Jūhansona desertu grāmatas. Tur bija paredzēts gatavot ar aprikožu biezeni un cukuru, bet piemājas Rimi nebija nevienas pašas, pat visapvītušākās aprikozes.

Salīdzinot ar klasisko vaniļas saldējumu rezultāts ir mīlīgi ieskābens.

Ēdiena tips: saldējums;
Sarežģītība: viegli*;
Roku ķēpāšana: nav.

  • 400g jogurta bez piedevām;
  • 400g lāceņu ievārījuma;
  • 100ml ūdens;
  • 1/2 citrona sula (pēc garšas);
  • ~8g agara pulvera (25g paciņa bija paredzēta 3 litru sarecināšanai).

Samaisa jogrtu un lāceņu ievārījumu. Piemaisa (laik pa laikam pagaršojot) citrona sulu.

Mazā katliņā maisot uzvāra ūdeni un agara pulveri. Ātri, kamēr maisījums nav paspējis pārāk pieželēt pie katla malām, ielej to saldējuma masā un kārtīgi samaisa.

Liek saldējamajā mašīnā vai arī ledusskapī un ik pa pusstundai apmaisa.

Papildus piezīmes.
Godīgi atzīstos – neesmu izmēģinājusi, kā šis brīnums uzvedas saldējamajā mašīnā.

Agars šajā gadījumā ir emulgators – novērš lielu ledus kristāliņu veidošanos. Oriģinālajā receptē bija paredzēts likt nezināmu daudzuma želantīna.

Es biju slinka maisītāja – 3 reizes apmaisīju un tad gāju gulēt. Manuprāt, ar to pietika.

Man lāceņu ievārījums bija stipri šķidrs, ar visām sēkliņām. Ja sēkliņas ļoti nepatīk, var mēģināt izberzt caur sietu. Bet tad šī recepte vairs nebūs ne tik viegla, ne tik ātra.

___________

*) Es vēl neesmu agaru pārāk labi izpētījusi, iespējams, ka kaut ko nepareizi darot, tas zaudē savas recējošās īpašības. Ja tā, tad iespējams, ka sarežģītības kategoriju vajadzēs pārskatīt.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: