Posted by: Lauma | 2011-10-19

Auzu pārslu cepumi ar ķirbi un rudzu miltiem

Vecmāmiņai dārzā šovasar izauga trīs tādi ķibji, kas katrs bija diviem vīriem ceļams, un vēl čupa mazāku. Marinētos ķirbju kubiciņus vēl jo projām nemīlu. Papildus tam, ģimene vēl nebalsī gaudo par dietām un ko tur vēl.

Par Absolūta ķirbju cepumiem vienreiz jau rakstīju. Izrādās, ka aizstājot kviešu miltus ar rudzu, sanāk lieliska kombinācija — drusciņ tā kā pēc rupjmaizes, drusciņ pēc piparkūkām.

Ēdiena tips: cepumi;
Sarežģītība: viegli;
Roku ķēpāšana: liela – mīkla ļoti lipīga.
Oriģinālā recepte ir te.

Kviešu miltu vietā — rudzu bīdeļmilti (tāds pats daudzums). Ķirbja biezenis — divreiz vairāk (jo man viņu nav kur likt). Medus karotes ar milzīgu kaudzi, un pustējkarote sodas un cepamā pulvera man arī ir drīzāk lielāka nekā mazāka, kā paredzēts.

Cepu uz cepamā papīra (man panna netīra) 18–20 minūtes 200 grādu tempratūrā. Starp cepumiem atstāj vismaz pirkstu platas atstarpes, jo cepoties tie izplūdīs. Galvenais — nesadedzināt.


Responses

  1. Runājot par cepamo papīru: kā pareizi cept gaļu uz tāda, piemēram kotletes? Vai kāds tā vispār dara?

  2. Cik tāl man zināms, tad nē, kotletes uz cepamā papīra necep. Kotletes cep taukvielā un uz nepiedegošās pannas, ja tāda ir.

    Bet pa ausu galam ir dzirdēts, ka, iespējams cepeti, vari ielocīt cepamā papīra sainītī, lai tas aiztur daļu prom tvaikojošā mitruma.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: