Posted by: Lauma | 2014-08-14

Dateļu riekstu konfektes

Karalis ir miris, lai dzīvo karalis? Mēģināju atkārtot veikalā pirktos biobatoniņus, sanāca mīkstas, lipīgas un ļoti saldas konfektes.

Roku ķēpāšana: liela
Avots: uz batoniņa iepakojuma uzskaitītais sastāvs + izdoma

  • 1 masas daļa blenderētu Indijas riekstu,
  • 1 masas daļa blenderētu mīkstu(!!) žāvētu dateļu bez kauliņiem,
  • aptuveni 1 daļa mandeļu miltu.

Samīca kopā Indijas riekstus ar datelēm, pēc tam pievieno pakāpeniski mandeļu miltus tik ilgi, kamēr masa puslīdz nelīp pie rokām un var izveidot bumbiņas. Mandeļu miltu daudzums ļoti, ļoti atkarīgs no zāvēto dateļu sulīguma un Indijas riekstu, man sanāca pielikt tik pat daudz, cik Indijas riekstu.

Saveltās bumbiņas atstāj uz pāris stundām apžūt, pēc tam var tīt cepamajā papīrā vai kārtot kastītēs ar cepampapīra loksnēm pa vidu.

Man bija pirktie mandeļu milti, nevis pašas maltie – pašmalto varētu vajadzēt vairāk. Mandeļu miltus var aizstāt maltiem Indijas riekstiem. Datelēm var pievienot mazliet blenderētas rozīnes.

Man 1 masas daļa bija 250g. Indijas rieksti viegli un labi blenderējas.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: