Posted by: Lauma | 2014-08-14

Ķiršu sorberts pašmaisošajai saldējuma mašīnai

Saldējuma mašīna, kas pati maisa, pati saldē un vēl pati nozvana zvaniņu, kad viss ir gatavs, bija mans pagājušā rudeņa dārgais grēks. Šovasar – viens no mīļākajiem virtuves priekšmetiem.

Roku ķēpāšana:  atkauliņot ķiršus.
Avots: improvizēju, par pamatu ņemot pēc saldējuma mašīnas recepšu grāmatiņas recepti.

  • 1,5 tases (cup) atkauliņotu ķiršu,
  • 0,75 tases dzidrā cukura sīrupa (jo man bija slinkums pašai vārīt).
  • 0,75 tases ūdens,
  • 1 olas baltums (labāk mazas).

Sablenderē ķiršus. Pielej blenderī pārējās sastāvdaļas, visu sablenderē kopā. Lej saldējuma mašīnā un saldē atbilstoši norādījumiem sorberta tipa saldējumiem. Sanāk apmēram litrs.

Tase ir 235 vai 250ml atkarīvā no avota. Pati lietoju mērtrauku.

Nezinu, vai tā recepte ir laba arī taisīšanai bez saldējuma mašīnas – ola varētu ievērojami savādāk uzvesties.


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: