Posted by: Lauma | 2015-01-29

Vienkāršās šokolādes putas/krēms

Šokolādes putām ir daudz dažādu recepšu un triku, kā padarīt tās stingras, gaisīgas utt. utjp. Bet izteikti vienkāršoti runājot, tā ir kausēta šokolāde (virs karsta ūdens, tam nepieskaroties, vai mirkoviļņu krāsnī, ideālā gadījumā nepārsniedzot 55C grādus, šokolāde vēlams tumšā, vismaz 65% kakao), kas samaisīta kopā ar putotām olām (ideālā gadījumā, baltums saputots atsevišķi, dzeltenums ar mazliet cukura atsevišķi, tad viss iecilāts kopā). Uz 100g tumšās šokolādes 1 ola (apmēram, bet šokolādi var arī vairāk). Pasniedz atdzesētu (labi, padzesētu) ar diezgan daudz uzputota putukrējuma. Cukurs gan olai, gan putukrējumam pēc garšas, atkarībā no šokolādes rūgtuma.

Tā nav superlieliska, superpareiza recepte, bet smagas darbadienas vakarā, kad viss ir slikti un gribas kaut ko burvīgu, kaut ko lielisku eksluzīvu tagad un tūlīt, tas, atšķirībā no daudz kā cita, ir paveicams dažu minūšu laikā. Mikseri gan vajag.


Responses

  1. mm, izklausās ļoti garšīgi, būs jāpaprovē!
    Paldies par recepti :)!

  2. Paldies🙂


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: