Posted by: Lauma | 2015-03-29

Karameļu saldējums ar kafiju

Kopš saldējuma mašīnas iegādes saldējums ir kļuvis par ideālo našķi – ļoti daudzi visnotaļ garšīgi saldējumi patiesībā ir redzucējami uz “paņemt kaut kādas sastāvdaļas, sablenderēt, ieliet saldējuma mašīnā”. Šī ir kārtējā improvizācija par tēmu, ļoti, ļoti salda.

Ēdiena tips: saldējums,
Roku ķēpāšana: tik, cik dabūt ārā kondensēto pienu no bundžas,
Avots: pašas izdoma.

  • 1 bundža (400g) brūnā kondensētā piena,
  • 2ēd.k. stipras kafijas (jau pagatavota, bez biezumiem),
  • tik daudz piena, lai kopā sanāk 750-800ml masas.

Kondensēto pienu iekļackā blenderī, pielej mazliet piena (50-100 ml), sablenderē viendabīgā mērcē. Pielej kafiju, atlikušo pienu, lai kopā sanāk 750-800ml masas (parasti blenderim uz sāniem ir mēriedaļas, kas palīdz to izdarīt), samaisa. Liek saldējuma mašīnā, saldē pēc ražotāja norādījumiem.

Ja saldējuma mašīna ir tāda kā man, kas piedāvā 4 stingrības pakāpes – sorbet, frozen yoghurt, gelato, ice cream, tad šis ir gelato.


Responses

  1. mm,izklausās garšīgi! Būs jāpaprovē :)!
    Ļoti labs blogs vispār! Visas receptes ir tādas, kuras obligāti vienkārši ir jāizprovē :)! Uzslava autorei!

  2. Paldies🙂


Vēlies kaut ko piebilst?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Kategorijas

%d bloggers like this: